Soroca

De la Neciclopedie
Jump to navigation Jump to search

„Your country need you!”

~ limba engleză către Soroca

„În chişca măti, iar am uitat cheile acasă”

~ Şnoroc şi Şurub despre Soroca

„Măi Ioane vreu banane!”

~ Ileana către Ion Făt-Frumos

„N-am!”

~ Făt-Frumos către Ileana


Soroca capitala RîMî-ului[modificare]

Chişinăul este a doua capitală a Moldovei după Soroca.
Aici s-a născut, s-a domnit şi s-a înmormântat ştefan Cel mare (ŞCM) sărind de pe zidurile cetaţii în apele Nistrului dar care din nefericire s-a făcut ţăndări lovindu-se de mal. Nu se cunoaşte cu precizie anul decesului lui Ştefan-cel-mare, se ştie doar că a murit pe 31 august de ziua naţională a limbii mamei lui. După moarte a fost ridicat în slăvi şi în rang în calitate de Sfînt, astfel pe lîngă Mare ştefan a devinit şi cel Sfînt (ŞCMS).


Localizare geospaţială[modificare]

Într-o căutare mai rapidă se poate folosi chiar lupa sau drumul din dreapta de la razvilka cu Bălţul.
Suprafaţa Sorocii este imensă şi miştoacă. Petele albastre de pe globul pamintesc şi de pe steagul Moldovei ce se observă cu ochiul liber din The Universe (univers) este chiar Capitala Soroca. Este incorecta presupunerea cum că albastrul cela e apa(Ocean Planetar), caci se stie ca apa nu are culoare [proprietati fizice]. Aşa deci, logic apa nu poate fi vazută din cosmos dar Soroca - da! .

Atenţie: se recomandă insistent de a nu fi utilizate hărţile naţionale şi internaţionale în căutarea Sorocii deoarece în urma unei greşeli comise de tipar în statut de capitală a RîMî-ului este foarte incorect indicat Chişinăul !


Populaţie[modificare]

Soroca are o populaţie foarte pestriţă şi tărcată căcănie în dungi.
Pe lînga sorocenii băştinaşi şi duhul lui Ştefan-cel-mare Soroca mai e populată de multi moldovenişti (ţărani de prin toate colţurile RîMî-ului şi ale Chişinăului), românişti, rusofonişti, saxofonişti, labagişti şi alţi -işti precum şi tigani, jidani şi alte culori unite ale BENETON-ului.
E de remarcat că în cea mai mare parte vîrsta sorocenilor din Soroca este mai mică de 18 ani şi mai mare de 58 ani. În manualele de istorie şi sociologie aceşti locuitori au fost numiţi - soroceni aborigeni iar ceilalti pe care nu-i menţionează - soroceni colonizatori. Aborigenii nu produc nimic, aborigenii doar consumă. Economologii au remarcat faptul ca atunci cînd sorocenilor aborigeni li se termină banii merg la valutari pentru a schimba dolari, euro şi din cînd în gînd cîte o rublă rusească iar coloniştii merg la colonizarea altor ţări precum: Italia, Spania, Portugalia, Germania ş.a.m.d.


Telefonul stricat[modificare]

Se zvoneşte precum că Soroca ar fi fost vizitată chiar de Dracula care era văr cu ştefan-Cel-mare, dovadă care deci, că Dracula nu e rău, căci văr-su e sfînt! Însăsi înţelepciunea tradiţiei populare autohtone vine să susţină această concluzie prin cunoscutele proverbe «Mărul de merar departe nu cade», «Nuca de nucar departe nu», «porumbul de porumbar nu» (trad. mold. «păpuşoiul de păpuşari departe nu chică»).

Se mai zvoneşte pe Planeta Moldova la grăieşte moldoveneşte precum că extraterestrii se ţin mereu in contact cu tiganii, ca sa reglementeze controlul pupulatiei terrei, fapt care nu a fost atestat. Oamenii de ştiinţă presupun că susţinătorii acestei teorii au privit prea multe desene animate cu elemente pornografice made in Corea şi Japonia.