Republica Autonomă Socialistă Românească Maghiară a Harghitei și Covasnei

De la Neciclopedie
Jump to navigation Jump to search

Asa sa faceți sau n-o sa mai plece armiia rusa din România!

~ Stalin despre controversa întemeierii republicii autonome

În 1953 se face această gaură de imperialism maghiar în România această regiune autonomă pentru toată nerozimea maghiară din Harghita și Covasna, care simt nevoie de așa ceva.

Vă bag o oaie pe gât!

~ un român către un ungur

Republica autonomă a început cam neplăcut. Românii din zonă s-au răsculat fiindcă nu doreau să fie obligați să învețe maghiară. A urmat un scurt război civil. Bucureștenii cumpărau toate ziarele și decupau tot ce scria despre război, lipind în cărți goale informațiile ca să facă istoria evenimentelor.

Nebunia totală a început după ce s-a zvonit că primarul maghiar din Covasna a făcut sex cu un alt maghiar. De atunci, propaganda românească i-a prezentat pe unguri ca perverși notorii. Se spune că românii au invocat o ghionoaie în Odorheiu Secuiesc care a început să mănânce unguri iar atunci din Ungaria au venit pe ascuns witch-hunters și ghionoaia-hunters, dar ghionoaia i-a papat și pe ei.

Apoi a venit Petru Groza într-o mașină blindată să vadă ce se întâmplă cu proprii lui ochi, dar când trei unguri goi au sărit pe mașină, acesta s-a retras și a ordonat începerea unui nou congres al Partidului Comunist Român ca să se rezolve chestiunea cu ungurimea.

În cele din urma, s-a declarat româna co-oficială și denumirea republicii a fost schimbată din Republica Autonomă Socialistă Maghiară în Republica Autonomă Socialistă Românească Maghiară a Harghitei și Covasnei.

THE END