Continentul Basarabia

De la Neciclopedie
Salt la: navigare, căutare
Continentul Basarabia

Basarabia este un continent şi o ţară care aparţine planetei Pământ.

Zeitate supremă[modificare]

Zeitatea supremă a poporului basarabean este Fuego. Fuego este o fiinţă ajunsă aici de pe tărâmuri necunoscute. Cultul acestui zeu s-a dezvoltat mai ales datorită muzicii sale divine. Zeul Fuego nu are sex, nu este nici bărbat nici femeie, ci este mai presus de aceste amănunte omeneşti.

Istorie[modificare]

De-a lungul timpului Basarabia a cucerit şi subjugat nenumărate popoare formând impresionante imperii:

Primul imperiu moldovenesc

În setea de cunoaştere profundă a planetei pe care o guvernează, basarabenii organizaţi în oşti şi-au început campaniile de cucerire a Estului. După numeroase lupte şi tratate politice au cucerit Rusia, pe care au subjugat-o două secole. În urma acestei colonizări forţate, limba rusă a căpătat o puternică amprentă moldovenească, accentul limbii ruse semănând cu graiul celui mai arhaic şi rural sat basarabean.

Al doilea imperiu moldovenesc

După anul 1989 d.F.(după Fuego) triburile de basarabeni îmbarcaţi în patere au traversat oceanul Prutului ajungând în România. Aici descoperind numeroase bazaruri unde îşi puteau comercializa în voie tutunul s-au aşezat în număr mare. În cel mai scurt timp întreaga ţară le-a adoptat limba, devenind limbă de stat. În pofida faptului că limba este identică ei au numit-o în mod eronat limba română.

Geografie[modificare]

Desprinderea Transnistriei de continentul Basarabean

Relieful Basarabiei este în general format din dealuri. Vegetaţia este exclusiv formată din viţă de vie şi tutun.

În urmă cu câteva decenii partea estică a continentului, numită Transnistria, s-a desprins de Basarabia datorită mişcărilor tectonice. Acest fenomen mai poate fi întâlnit în Africa, la Marele Rift African dar într-o măsură mai mică decât în cazul Marelui Rift Nistrean.

Populaţie[modificare]

Populaţie este formată preponderent din racketzi. Continentul Basarabia numără miliarde şi miliarde de locuitori, toţi fani Fuego.

Limba[modificare]

Limba vorbită pe continentul Basarabia este moldoveneasca veche. Moldoveneasca veche îşi are originile în Facerea Lumii. În prima zi Dumnezeu a creat cuvântul, primul cuvânt care a fost rostit a fost în moldoveneşte. Principalul cuvânt al limbii moldoveneşti este wăi cu sinonimele sale băi, şi . Limba moldovenească a avut puternice influenţe în dezvoltarea altor limbi, de exemplu limba română se trage din limba moldovenească iar limba rusă este singura limbă slavă cu accent moldovenesc.