Blackula

De la Neciclopedie
Jump to navigation Jump to search

„Nenorocitul ăsta îmi datorează bani.”

~ Oscar Wilde către Blackula
Acest tip arată ca Blackula, doar că are obrajii mai grași.

Blackula era un vampir negru notoriu care a trăit în anii 1500 și a fost înviat în Los Angeles-ul anilor 1970.

Istoria lui Blackula[modificare]

Blackula era în mod original un prinț african, care, chiar și la momentul conversiei sale la Scientologie, era foarte bine educat în engleză și era îmbrăcat ca un aristocrat. El și soția lui se întâlneau cu un anume conte Dracula, viceregele statului-oraș Pennsylvania, ca să discute comerțul înfloritor de sclavi cu niște națiuni africane a contelui. Blackula (cunoscut atunci drept Lincoln "Cadillac" Mamuwalde) a fost ofensat de afacerea cu sclavi a contelui și i-a cerut în mod politicos viceregelui să înceteze. Contele a devenit foarte furios, numindu-l pe Lincoln câteva insulte rasiale și admițând la tânjirea sa după „acea mocha fierbinte de soție ce ai acolo (numită „Pi-jama Iubi Oran-gello”).”

Ridicându-se să plece și amenințând contele cu o răscoală urbană nemaivăzută din timpul lui Watts, Lincoln a întrebat: "Ești nebun, pișcot albicios? Ai febra junglei?"

Contele, arătându-și colții, i-a învis ușor pe Lincoln și pe soția lui. A mușcat-o fatal pe Pi-jama și l-a blestemat pe Lincoln la o existență de nemort. Lincoln a exclamat că „Nu-i asta o tâmpenie!” și a fost pus la odihnă într-un sicriu până când Filmele Internaționale Americane l-au înviat în anii 1970s.

Blackula, după ce a fost înviat, a fost convertit înapoi la Biserica unchiului Ben a Sfinților din Zilele din Urmă. A ieșit într-un atac violent în Los Angeles, ceea ce a adus aminte multor oameni de atacurile zombie Tom Cruise-Katie Holmes zombie spree. Blackula apoi a decis, din greșeală, că o femeie cu care s-a întâlnit era reîncarnarea soției sale lung moarte. Acrițele de blaxploitation din anii '70, de la LaWanda Page la Pam Grier au abandonat orașul în frică, crezând că un vampir african ar vrea să sune dangătul de moarte numai pentru cinematografia neagră. Aveau dreptate. Femeia care Blackula a crezut că era soția lui spunea doar, „Băiete, ia-ți o slujbă adevărată, începe să-ți speli dinții, și ieși naibii din apartamentul meu. Ai fost aici cu două săptămâni prea mult! Rahat!"

Cu inima frântă și lefter ca un cioroi, Blackula a mers pe străzi drept un toboșar de găleată până când a fost recrutat să să fie rezerva în trupa lui George Clinton, Parlament. A avut o carieră muzicală stabilă, până când a încercat să-l muște pe Sly Stone. Stone, fiind drogat până în afro, a supraviețuit, în timp ce Blackula s-a supradozat și a murit datorită sângelui lui Sly, care atunci era 97% cocaină. Acum mai trăiește doar în memoria regizorilor precum Quentin Tarantino.

Stiati că...?[modificare]

Blackula nu era de fapt negru, avea doar o complexie a pielii.

Înainte să sugă sânge, Blackula era un proxenet.

Blackula a deținut-o pe maică-ta aseară. Ai o problemă?

Fraze comune[modificare]

În timp ce Dracula și-a atribuit niște destul de bine cunoscute fraze și zicale, Blackula a fost de asemenea cunsoscut să spună aceleași lucruri, dar în propria sa cale, șovinistică și cool.

De exemplu:

Dracula: Ahh, ascultă-i, copiii nopții! Ce mai muzică fac!
Blackula: Auzi aia, adiere? Frații de pe stradă sună ca frații Johnson!

Dracula: Vreau să-ți sug sângele.
Blackula: O să-ți fac o nouă gură, nenorocitule!

Dracula: Să mori, să fi într-adevăr mort, trebuie să fie glorios!
Blackula: Mort? Mort? Rahat, tipule. E mai bine decât verzișorii mamei!

Dracula: Îmi aduce aminte de batalioanele distruse ale propriului meu castel din Transilvania.
Blackula: Rahatul ăsta arată ca Watts în '65.

Dracula: Sunt lucruri mai rele care-l așteaptă pe om decât moartea.
Blackula: Tipu' nu poate spune că moartea-i așa rea. Lucrurile-s mai rele de-atât în Compton.

Dracula: Sunt Dracula!
Blackula: Sunt Blackula, CÂCATULE! DU-TE NAIBII!