Scandalul cărnii de cal

De la Neciclopedie
Jump to navigation Jump to search
Nu toţi caii se mănâncă. Unii la curse folosesc. Pe hipodrom. Uneori, în zona de contact cu calul se formează calozităţi.
Nu, nu e Centaur! E o Ceniapă, a exclamat un nuntaş beat. Ba mireasa a luat prea mult calciu, i-a răspuns altul
Fig.1 O parte din măgar a fost vândută ca salam
Fig.2 Falsificatorii de alimente au început prin a vinde carne de cal drept carne de vită
Fig.3 Noua malversaţiune a falsificatorilor de alimente
Fig.4 Porcul de câine este o realitate! Savanţi români l-au obţinut prin încrucişare naturală dirijată stohastic
Fig.5 Hot dog bio. Totul a plecat de la o greşeală de dactilografie, când blonda preşedintelui Asociaţiei Bucătarilor a scris se adaugă "cane" în loc de "carne".
Fig.6 Deoarece carnea de cal apare în alimentele la care te aştepţi cel mai puţin, preventiv, firma Milka a modificat imaginea de pe ambalajul ciocolatelor

Scandalul cărnii de cal (substituirea ilicită a cărnii de vită cu carne de cal) are rădăcini adânci în istorie. Centaurii erau un popor legendar din Tesalia, jumătate oameni, jumătate animale, cu trup de cal și bust de oameni, deşi după denumire ar fi trebuit să aibă trup de taur. Unii cred că de vină pentru substituirea vitei cu calul este Minotaurul, care, dacă ar fi fost castrat, ar fi devenit un minobou.

În restaurantele din Anglia sunt din ce în ce mai multe cazuri de cetățeni care susțin că au găsit potcoave în ciorbă.

Un martor care ţine să rămână anonim a relatat că un client dintr-un restaurant londonez ar fi întrebat:

- Are you sure this is British beef?

la care chelnerul a răspuns, plin de importanţă:

- Of horse it is!

La 20 februarie 2013, în timp ce cercetau furtul unor măgari, polițiștii constănțeni au descoperit că animalele au fost tăiate, tranșate și apoi vândute de către trei bărbați din județul Constanța drept carne de vită (Fig.1).[1] Ce măgărie!

În cazul acesta, afacerea cu carnea de cal, care a afectat întreaga Uniune Europeană, este o călărie sau o calomnie? (Fig.2) De când cu scandalul cărnii de cal, am înțeles și eu de ce caltaboșul nu se cheamă porctaboș.

Se pare că mizeriile continuă! Zice-se că acum s-a găsit porc în peşte! (Fig.3) Ce oroare pentru cei care ţin postul! În sfântă zi de dezlegare la peşte! După aşa oroare nu le mai rămâne decât să profereze înjurături de post! Se zvoneşte că zootehniștii români din sectorul 5 (cartierul Ferentari) lucrează din greu la "o rasă de cal cu mai multe oase", ca să pară pește.

Folclorul românesc menţionează şi o vorbă rostită la mânie: "Eşti un porc de câine!" Or fi ştiind ei ceva! (Fig.4) Oricum, mai bun decât "vita cu gust de cal" nu e decât "mielul cu gust de câine".

Asociaţiile de protecţie a animalelor s-au exprimat împotriva noii reţete de hot-dog "bio" (Fig.5). O fi dăunătoare prelucrarea termică a alimentelor, dar nici chiar aşa! au scandat demonstranţii furioşi în faţa sediului întreprinderii de ecarisaj din Bucureşti.

Se zice că Supermarketurile româneşti liniştesc clienţii, şoptindu-le confidenţial la urche: „La noi nici în carnea de cal nu e carne de cal.”

La 22 martie 2013, când se sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei, la „TV5 Monde” a fost un reportaj privitor la calitatea apei potabile din rețeaua publică a Belgiei. reportajul s-a terminat prin următoarea afirmație: Unul din cele mai controlate alimente din Belgia este apa de la robinet. Autoritățile pot asigura consumatorii că aceasta conține 0% carne de cal.

Ştiri din ţară[modificare]

Fenomenal !!! ... Într-un supermarket din Caracal, s-a găsit carne de cal etichetată şi vândută drept ouă !!!

Tot acolo s-a găsit într-o caserolă cu carne de cal, carne de la alt cal ...

Note[modificare]