Razboiul Ruso-Japonez din 1775

De la Neciclopedie
Salt la: navigare, căutare
Razboiul Ruso-Japonez din 1775
Parte din Razboaiele Japoniei Comuniste
Rusojaponezii.jpg
Soldații rusi în pauza
Dată: 1772 – 1785
Locaţie: Rusia, Japonia (bărci și aviația rusa) Turkmenistan și Uzbekistan
Consecinţe: Japonia renunța la comunism... deocamdată
Casus belli: nebunie intre rusi și japonezi
Schimbări teritoriale: {{{teritoriu}}}
Combatanţi
Flag of Russia.svg Rusistan
Flag of Moldova.svg Moldova
Flag of Japan.svg Japonia

Flag of Jak.jpg Republica Jaakuna On'nanoko Tiganeasca

Comandanţi
Flag of Russia.svg Iulia Bacugana
Flag of Russia.svg Steve Jobs
Flag of Russia.svg Ursache Soldat
Flag of Moldova.svg Dește
Flag of Moldova.svg Pește
Flag of Moldova.svg Mierlește
Flag of Moldova.svg Stefan cel Mare
Flag of Moldova.svg Darth Vader
Flag of Japan.svg Naruto
Flag of Japan.svg Partea Intunecata a Fortei (Nu este om)
 Flag of Jak.jpg Quimissilio  
Flag of Jak.jpg Kylo Ren
Forţe militare
Multe, taica Multe, taica
Victime
Imposibil de estimat Imposibil de estimat
{{{note}}}


Războiul Ruso-Japonez din 1775, de fapt purtat intre 1772 și 1784 (greu de reținut anii pentru multi) a fost purtat, evident, intre Imperiul Rus și Imperiul Japonez. Dorinele japoneze de a se ridica deasupra tuturor tehnologic și industrial, precum și dorința de a anexa (a înfrăți conform japonezilor) toată Asia a dus, de fapt, la acest război. Rusii doar au vrut doar sa apere lumea!

Originile Conflictului[modificare]

In 1771, pe 11 martie, împăratul japonez Naruto (uneori scris și Năruta în surse românești) a citit un document către patrie:

"親愛なる同胞

我々は決定しました。私たちは世界を征服します!私たちは団結し、我々は宇宙を植民地化!

すべてのファンが日本語や日本になります!ビクトリアは、私たちします!我々は、ロシア帝国のクラッシュを期待して、私たちはあなたを破壊します!

世界を見て!バイン日本!"

Traducerea ar fi următoarea:

"Dragi compatrioți

Am decis: noi vom cuceri lumea! O vom uni iar apoi vom coloniza cosmosul, pana la Imperiul Galactic!

Toti vor fi japonezi sau fani ai Japoniei! Victoria v-a fi a noastră! Vom aștepta căderea sistemului Imperiului Rus, după care îl vom distruge si-l vom face sake!

Păzea lumea! Vine Japonia cea mare si invincibila!"

In noiembrie, documentul a fost tradus de chinezi, care, fiind în neînțelegere cu japonezii, l-au tradus rușilor ca sa-i întoarcă împotriva Japoniei. In iarna februaristă a lui 1772, împărăteasa Iulia Bacugana a Rusiei (cu origini românești) a trimis un ultimatum Japoniei, cerând scuze, primirea documentului pentru a fi pus în muzeu, renunțarea la planurile din acest articol, precum și insulele Kuril pentru administrare. Naruto a fost atât de deranjat de ultimatumul rus, încât l-a mușcat, l-a aruncat pe geam, a luat un câine și l-a dus acolo, ca sa muște și el hârtia, după care a aruncat-o la gunoi. Ziua următoare a declarat război Rusiei.

Primele lupte (1772)[modificare]

Imparateasa Bacugana dorea sa rezolve repede războiul cu japonezii asa ca a ordonat ocuparea insulelor Kuril, după care aceasta ar fi dorit sa trimită o scrisoare cerând pace Japoniei. Din nefericire, Japonia nu era deschisa la tratative. Armata lor a ocupat insula Sahalin si a inceput sa masacreze pe toti de acolo, înfigându-le săbii încinse în burtă. După aceea, japonezii au aterizat la Primorsky[1] iar aviația lor a tot bombardat zona, încât au ucis și japonezi. Acesti aviatori nu trebuiau sa afle pe cine au omorât din ordinul lui Naruto, deoarece dacă ar fi aflat ca și-au ucis compatrioții, ar fi comis hara-kiri, coborând din avion, care ar fi putut fi preluat de rusi. Din fericire, brava armata rusa a reușit sa respingă avansul niponilor (japonezilor).

Imparateasa Bacugana a Rusiei a ordonat pocirea ochilor unor rusi. Aceștia au fost îmbrăcați în haine populare japoneze, li s-au dat arme în mâini și au fost trimisi la lupta. Rusii credeau ca japonezii se vor speria văzând ca inamicul arata ca și ei și vor cere pace. Din nefericire, japonezii nu s-au lăsat de luptat, deși i-a cam desconcentrat deghizarea rușilor.

Ursache Soldat (1773-1775)[modificare]

Un soldat urs

Iulia Bacugana a ordonat invadarea insulelor Kuril, dar atacul a fost respins. După aceea, văzând avansul glorios al japonezilor, a ordonat recrutarea soldaților URȘI care sa primească măciuci, armuri și mitraliere și sa fie trimiși pe câmpul de lupta. Dar ursii trebuiau antrenați. Cine sa-i antreneze? Nu exista circ in Rusia! A fost interzis în 1751! In orice caz, Iulia a cerut capturarea și închiderea mai multor ursi, după care a cerut Moldovei pe cei trei dresori de acolo. Căpșuna Voda a refuzat, asa că Rusia a ocupat Moldova. Cei trei dresori, Dește, Pește și Mierlește au fost aduși la curtea Rusiei. Iulia le-a ordonat pregătirea urșilor de lupta.

Anul următor ursii au fost trimiși în armata ca sa ajute pe ursi în luptele crâncene împotriva imperialiștilor japonezi și s-au dovedit mai bravi și mai ageri decât rusii.


Turkmenistan și Uzbekistan (1775-1778)[modificare]

Cele doua puteri, slăbite de nenumărate războaie, au declarat război Japoniei, dorind sa aibă colonii acolo. Iulia Bacugana le-a spus ca singura patrie care o ajuta în război și care v-a primi colonii în Japonia, pe lângă Rusia, este Moldova, dar turkmenii și uzbecii n-au ascultat. Bacugana s-a supărat și a declarat război celor doua tari. Acolo a trimis ursi mai întâi, cu camere de filmat legate de aceștia ca sa vadă de ce sunt noii inamici buni.

Armata ursească a fost respinsa iar armata ruseasca cu câțiva ursi a fost trimisa la lupta. Pana la sfârșitul lui 1778, armatele Celor Doua Tari Ce Nu Aveau Ce Cauta In Război (precum este cunoscut capitolul în Rusia) au fost respinse iar cele doua patrii au capitulat iar resursele lor petroliere erau împărțite necondiționat cu Rusia pe o perioada de 10 ani.

Tratatul de la Băicoi și pacea (1778-1784)[modificare]

Luptele s-au tot dat prin Siberia iar in cele din urma ambele patrii au ajuns extenuate prin 1783.

Tratativele au avut loc intre august-martie 1784. Acestea mentionau urmatoarele:

RUSIA JAPONIA

- câștiga insulele Kuril spre administrare - trebuie sa retragă pentru cincizeci de ani documentul din 1771.

- primește resurse japoneze pentru cinci ani - primește rețeta Votcai