Osho

De la Neciclopedie
Salt la: navigare, căutare

Format:Content

Moșșu făcând cu ochiu' la gagici

Baguan Oșo, sau Moșșu(in japoneza modernă înseamnă briceag cu timonă, sau drujbă cu periscop), poreclit de asemenea și Vrajitorul din Boss, "Tatae", "Șefu la Rolls-uri", a fost un nelider spiritual african din china, născut în india, al carui mesaj era simplu si fără sens, si pe care gurile rele l-a invidiat tot timpu pt sulurile de dolari igienici pe care și le scotea la imprimantă și pt ochelarii de soare pe care și-i cumpăra ieftin de la Dragonu Roșu din Bombay.

Numit de alţii și "Guru-ul Banilor Mulți", "Guru-ul Snacksului Liber", Moșșu nu a negat niciodată că la intâlnirile ucenicilor săi se băgau chefuri la greu, gagici, haleală, băutură, ping-pong, voie bună, dansuri și pârțuri cât te ține poponețu'.

"Mi se rupe-n paishpe! Noi trăim clipa, nu ne gândim la viitor. Dacă azi fuți, mâine fuți și mai bine, e un corolar natural. Dacă azi o iei la laba gândindu-te la ziua de mâine, atunci mulţumeşte-le preoţilor, profesorilor, si părinților.", a spus el cand a fost intrebat de George Bouvânt de la ziarul creștin "Ieri și Poimâine" ce părere are despre criticii care consideră că un astfel de mod de viață indulgent e o blasfemie la adresa religiei şi moralităţii, şi că lipsa filozofiei de viitor e o dovadă clară că Guru vrea să-i îndepărteze pe ucenici de la Mântuire.

"Eu îi învăț pe tineri să dea la buci, nu să stea în biserici și să frece muștiucu pe ascuns. Care înțelege, bine, care nu, să vină să-l înveţe băeţii mei. Eu le-am arătat toate stilurile, fiecare îşi alege ce i se potriveşte. Iubeşte, haleşte, citeşte, fi natural şi bengos. Fi inteligent, și iubește, și nu o da în vrăjeli. Când ți se pare că ai o viață de cacao, e clar că undeva te-ai inhibat, ai mers înpotriva naturii. Nu înota înpotriva curentului - lasă-te dus de el."

Guru era faimos pentru mașinile scumpe și viața luxuriantă pe care o ducea, și ofticoșii începuseră să nu-l mai înghită. Limuzine, sex și parai, sau noua sfântă treime, îi băga pe toți în boală. Ucenicii săi începuseră să transforme bisericile în discoteci, preoții o luaseră și ei pe relaxare, care cu măicuțele în parc la distracție, care cu prietenii la dansuri și chefuri în Baru Lao Țu și în cluburile budiștilor de pe Lipscani. Începuseră să simtă și ei că trăiesc, pentru prima data nu le mai era frică să aibe orgasm.

"Dacă Buddha nu are tupeu să intre în bar, dacă îi e frică să danseze cu o fată frumoasă, atunci nu e meditativ, nu e iluminat. Ce legătură are sula cu prefectura? De ce să îi fie frică să fie natural? Dar preoții v-au bagat tot felu de abureli, v-au turnat în cap rahat cu roaba. Omul total este omul sfânt! Omu care știe să soarbă din nectarul vieții, în toate dimensiunile! Uitați-vă la mine. Crezi că daca am 100 de Rolls Royce-uri, mi-e rușine? Crezi că meditezi mai bine în trabant, sau în căruță, decât în Rolls? Dacă așa crezi, înseamnă că nu știi cum e treaba, cu meditatu. Ai mintea setată pe sărăcie și auto-sabotare, și d-asta te și controlează unii și alții cum vrea penisu lor. Dacă ești sărac, cum să ajungi inteligent, să cunoști artă, știință, spiritualitate, cum să fi liber? Nu e posibil."

Politicienii, preoții, Papa, și restu' din gașcă erau toți cu căcatu la cur. Le tremura chiloții ca Steagu Americii. Miroseau că sfârșitu lor e aproape. Și mirosul era puternic. Au ținut ei prostimea sub control atâtea sute și mii de ani, acuma ce-o să se întâmple când oamenii vor căuta să vadă totul prin prisma propriei inteligențe, și nu prin șabloanele și condiționările pe care le impun ei? Norocul lor, că prostimea nu se lasă nici ea, așa că încă au tot suportul maselor de retardați.

Așa că cei condiționați, adică cam toți oamenii, vedeau în Moșșu ceva foarte malefic. Înspăimântați la maxim, au început să se dea cu curu de pământ. "Cum adică să fi natural, și bogat pe plan material, intelectual și spiritual? cine e dracul ăsta de Oșo, să zică așa ceva? Cum își permite? De ce are Rolls Royce, și de ce are gagici în jurul lui, dacă e așa spiritual? Oameni buni să nu citiți niciodată din cărțile lui, citiți din Sfânta Bâlbâie, fiți cretini, ascultători, puneți-vă creieru ăla și-așa mort de mult, pe stand-by, și nu vă faceți griji. o să vă salveze dumnezeu. lăsați-ne pe noi preoții și politicienii să vă păstorim!"

Preoții (sau prea-hoții), o parte s-au adaptat și ei la vremurile actuale, și au modificat poveștile de adormit copiii, să prindă bine și celor care nu acceptă poveștile clasice fără sens, din religie. Adică în loc să afirme că iisus s-a născut dintr-o virgina, însămânțată de duhul sfânt, afirmă că a fost mâna extratereștrilor, care au însămânțat-o pe fecioara maria, și că iisus e un semi extraterestru. Dumnezeu nu mai e un moș pervers care stă cu mâna pe ciomag toată ziua, ci e un extraterestru, și îngerii săi sunt extratereștrii care fac experimente genetice pe planeta pământ. Și salvarea, sau schimbarea, va fi adusă de Ei. E de fapt aceeași vrăjeală fără pic de sens, într-o altă formă. Acelaș căcat, în alt ambalaj, dar oamenii pun botul imediat, li se pare că e ceva "științific". Nu mai e satana, ci sunt reptilienii, sau masonii, sau orice altceva. E simplu, bagi o frază de genul "inginerie genetică", sau "conspirație oculta", si toți fraierii care nu mai cred în religia tradițională, i-ai ademenit să creadă în "revelațiile moderne", care sunt "foarte interesante". Pui și o poză făcută în fotoșop, zici că e încarnarea lu nu știu ce urât din Stargate, și ți-ai găsit mii de fraieri să subscrie la revelațiile tale. Raelieni, reptilieni, pleaidieni, pizdieni, toți sunt buni!

Moșșu spunea că esențialul este meditația. El numea meditație "calitatea de a fi conștient". De exemplu, a merge conștient înseamnă să fii prezent în fiecare pas, mișcările să nu fie mecanice, ci cu prezența ta totală. A respira conștient înseamnă să fi total prezent, în fiecare inspirație și expirație. Ele se întâmplă, iar tu ești martorul conștient, care le observă. Moșșu afirma că cu cât ești mai conștient de mișcările corpului, cu atât devii mai conștient de activitatea minții, și de faptul că nu ești mintea, ci martorul care observă activitatea minții. Spunea că prin practică, ajungi să fii conștient 24/24, adică chiar și când corpul adoarme, sau când corpul e distrus, sau omorât. A dat chiar și o formulă matematică pentru acest fenomen. A spus că proporția gândurilor e invers proporțională cu cât de conștient ești. Adică dacă respiri conștient, vei observa că se diminuează volumul de gânduri, rămân foarte puține. Și când ești total conștient, rămân 0 gânduri. În Cartea Secretelor(Vygian Bhairav Tantra) a explicat cele 112 metode antice prin care orice om poate ajunge la conștiința totală, care e dincolo de naștere și moarte.


diverse comentarii de pe net (reale):

"Eu il citesc de un an, si mi se pare super smecher tipu. E adevarat ca nu multi inteleg ceea ce spune, dar asa e "in tenis". Mie tocmai din motivul asta imi place de el si ceea ce spune, omul e asa cum e fara sa vrea sa devina ceea ce alti se chinuie sa fie."


"Interesant e faptul că însuşi Nostradamus l-a profeţit pe Osho, vestindu-i apariţia în numai puţin de 8 catrene! Şi mai interesant e faptul că Osho nu credea deloc în catrenele lui Nostradamus, spunând despre el că era complet nebun."


"Mergea cu Rollce Roycul 300 m la seminarele lui si bea Cola Light importata din USA. Clar ca isi poate aduce scuze pt. o asemena comportare, dar un maestru adevarat nu va trai niciodata asa cum a trait el"

"Pe scurt, acest Osho pretindea discipolilor sai intreaga avere, banii au fost folositi pentru a-si cumpara nu mai putin de 15 limuzine mercedes, si un tron de aur, dupa care, ca toti gurusii indiei s-a autointitulat dumnezeu. Si cum nici un dumnezeu nu e dumnezeu fara o armata personala, Osho si-a facut una, fapt pentru care a intrat in conflict deschis cu FBI-ul, fiind arestat si condamnat la inchisoare pentru crima, otraviri cu salmonella, sex cu minore, prostiturie, trafic de persoane inte india si sua, extorcare."

"Am sa-ti spun ceva care te va soca : a medita mi se pare ca este pierdere de vreme. De asta nu mi-a placut Osho niciodata. Mi s-a aparut un tip care sta cu burta la umbra si asteapta sa treaca timpul. Un individ fara energie in el, fara vigoare si viata. Din aceasta ecuatie crede el ca a descoperit libertatea spiritului, iar o multime de puturosi il urmeaza in aceasta atitudine, pentru ca nu au altceva mai bun de facut. Isi descopera, vezi Doamne, un tel in viata. De fapt este apanajul omului comun care nu are ce transmite celorlalti."

"Este pentru prima data cand aud de Osho, si doar de la primele citate ale acestuia, ma cuprinde mahnirea constatand, inca o data, confuzia in care se afla datorita, printre altele, efectelor nefaste ale psihologiei freudiene." - o persoana care simte compasiune adâncă pentru Moșșu

mossu1.jpgOșo, cu prietenii săi

Mossu2.jpgOșo

Mossu3.jpgOșo, arestat în America lui Ronald Reagen

Mossu4.jpgOșo, arestat în America lui Ronald Reagen

Mossu5.jpgOșo cu Rolls Royce-u