Moralina

De la Neciclopedie
Jump to navigation Jump to search

Moralina este un hormon cu efect disuasiv, eliberat în organismul unor oameni ce dispun de o glandă atavică, în general dispărută la Homo sapiens sapiens.

Dacă moralina din sângele unei persoane depăşeşte pragul critic de 5%, se recomandă evitarea unei cariere politice. Prezența moralinei în sângele unui politician îi împiedică acestuia în mod subtil ascensiunea politică. El poate răzbate totuşi, dacă urmează un tratament consecvent cu antidoturi care, experimentate de mii de ani, au dat rezultate mai mult decât promiţătoare.

S-a constatat că un efect benefic în scăderea constantă a nivelului de moralină, pe cale nemedicamentoasă (placebo, cum s-ar spune), îl au panegiricele ditirambice rostite apologetic, de un (ne)prieten persuasiv, cu o certă putere de convingere. În acest caz, denumirea placebo este un extras contras din întrebarea: "îţi place, boss?".)

Cercetătorii britanici sunt în măsură să anunţe, cât de curând, descoperirea epocală a tratamentului medicamentos cu un nou produs farmaceutic denumit „Amoralit” (Nu are nici o legătură cu amorul, denumirea fiind inspirată din trendul filozofic actual denumit „amoralism”). Amoralismul este o concepție care preconizează o atitudine indiferentă față de morală, transformată într-o doctrină care contestă existența fundamentelor obiective ale moralei și, pe acest temei, normele și principiile ei. Pe plan filozofic, îndeamnă la negarea oricărei morale și implicit a conștiinței morale.[1] Din păcate, produsul fiind experimentat doar pe animale, ar putea duce la eşecuri răsunătoare la viitoarele alegeri parlamentare, din cauza unei posibile remanenţe nedorite ale moralei, în ciuda efectului represiv asupra moralinei, pe care trebuie să-l aibă Amoralitul.

Notă[modificare]

A nu se confunda cu termenul „moralina”, definit de Real Academia Española ca fiind: „Moralidad inoportuna, superficial o falsa”.[2] Relaţia termenului acesta cu morala este similară cu relaţia dintre pudicitate şi pudibonderie.

Referinţe[modificare]