Masoni

De la Neciclopedie
Salt la: navigare, căutare

Organizaţie secretă care se ascunde sub mese. Statistic, sub fiecare masă se ascund câte 1,6180339887 masoni. Cea mai mare densitate de masoni a fost observată sub Masa Rotundă a regelui Artur, unde au fost număraţi nu mai puţin de 22 de masoni. În mijlocul acestora, Marele maestru al lojei Orient Express, Hank Edelweiss Ciubotea, a fost surprins strângând la piept căţelul proprietate personală, mopsul Pufuleţ.

Orice mason descoperit accidental sub masă, se va preface că îşi caută linguriţa pierdută sau, după caz, săbiuţa de înţepat antreuri.


Istorie (strict secretă)[modificare]

După manuscrise apocrife găsite în București în timpul construcției metroului alături de câteva sticle din epoca getodacilor cu conținut lichid neidentificat, primul mason din lume a fost Gelutza - al patrusprezecelea apostol, ginerele lui Iuda[1]. Doarece a petrecut întreaga Cina cea de Taina căutând lingurița sub masa, nu a înțeles prea mare lucuru din doctrina creștină, ceea ce alături de sinuciderea ginerelui lui a contribuit la mefianța și ostilitatea masonilor viitori fața de această religie. Ulterior, a creat și el un grup de discipoli, primiți în secret după un lung șir de încerăcri inițiatice. Secolele următoare sunt caracterizate de lipsa surselor și stârnesc mai multe intrebări nelămurite pâne acum. Activitatea masonică apare în mod mai direct din nou în cronici medivale, conform cărora masoni au fost observați sun mesele constructorilor de catedrale gotice. În spațiu românesc, masonii au apărut pentru prima dată sub masa zidarilor din Curtea de Argeș făcând parte din echipa faimosului Meșter Manole. Este probabil, că masonii i-au sfătuit pe zidari să-le informeze pe soțiile lor despre capcana Meșterului. Acest moment este recunoscut ca nașterea sindicatelor în România.

Referințe[modificare]

Evanghelie după sfântul Dan Brown, Ed. Adevărul adeverat, Ierusalim 1999, p. 666.