Ieşirea României din criză

De la Neciclopedie
Salt la: navigare, căutare
Trei dintre candidatele care s-au prezentat la examenul pentru ocuparea funcţiei de ghicitoare în cafea oficială a Guvernului României

Viitoarea Hotărâre de Guvern pentru adoptarea de noi Măsuri în vederea ieșirii României din criză, va prevedea la articolul 13:

"Pentru reducerea cheltuielilor cu ghicitul în cafea, la ședințele de Guvern, se va proceda astfel":
13.1. Fiecare membru al guvernului va aduce de acasă porţia sa de cafea măcinată. La începutul şedinţei, toată cafeaua va fi amestecată bine şi va fi preparată într-un ibric mare, de unde va fi turnată în ceşcuţele asistenței.
13.1.1. Se interzice cu desăvârşire înlocuirea cafelei cu surogat (nechezol) deoarece se viciază acurateţea rezultatului şi se poate considera ca fiind o stratagemă de ascundere a realităţii.
13.2. Ghicitoarea în cafea va ghici în zaţul din ibric, iar fiecare din membrii Guvernului, din asistenţă, va defalca din previziunea comună doar acea parte ce îl priveşte personal, rezultată din cafeaua adusă de el. Se va aplica cu strictețe principiul confidențialității privind datele legate de viața personală a celorlalți participanți.
13.3. Înainte de începerea şedinţei, ghicitoarea va trebui să prezinte o dovadă scrisă, ștampilată și semnată că nu este informatoare a vreunui serviciu secret, secret de serviciu, confidențial sau nesecret.
13.4. Zaţul citit se va îndosaria împreună cu documentele şedinţei, cu menţiunea "confidenţial".
13.5. DNA va verifica declaraţiile de avere ale membrilor Guvernului, spre a constata dacă pot să justifice în întregime cafeaua consumată.’’

Guvernul a redactat această Hotărâre apelând şi la consultanţă de specialitate din partea adevăratei fiice a Mamei Omida.